středa 20. července 2016

Levandulová limonáda

Abychom dokončili mojí levandulovou krasojízdu, nemůže chybět levandulová limča, která vás storpocentně překvapí a provoní vám nejen celý vás pokoj.



Jak jsem se již zmínila v předešlém článku, objevila jsem levanduli, která mi po prvních zkušenostech s ní rozhodně příští rok neuteče. Nejen, že se dá použít na provonění pokoje jen tím, že ji v něm sušíte (vyzkoušeno), ale dá se použít při pečení nebo experimentování s limonádami. Ale pozor - je extrémně aromatická.



Limonádu si připravíte během večera za deset minut a druhý den již můžete okouzlovat své známé a milé tímto letním osvěžením. Do 250ml vody přidáme (od oka) hrstku levandulových kvítků, které musíme zbavit zeleného stonku. Levanduli můžme použít jak sušenou, tak čerstvou - já ji použila čerstvou, protože jednodušše - proč toho nevyužít. Vodu s květy přivedeme k varu a 2 až 5 minut povaříme. Zcedíme a necháme zchladit. Výluh zalijeme 1,5l vody (buď perlivé nebo neperlivé). Přidáme cukr podle chuti a š'távu z půlky až celého citrónu - tento krok je jeden z nejdůležitějších. Citronová šťáva vám z brčálovité vody udělá krásnou růžovku, která se opravdu levaduli podobá (magie řekla bych). Necháme přes noc vychladit a podáváme s ledem!


Žádné komentáře:

Okomentovat