neděle 5. června 2016

When life hands you lemons, make lemonade.

Jelikož jsem teď měla jedny z mých nejnáročnějších dní, které mě doslova vyčerpaly, musela jsem se něčím uklidnit a hledala jsem kolem sebe inspiraci a motivaci do dalších dní. Pro mě překvapivě jsem ji našla v novém albu od Beyonce - Lemonade.




Její nové album opravdu stojí za to, jelikož je plné neskrytých citů, ve kterých se čas od času také trochu nacházím. Mé nejoblíbenější jsou Sorry, Pray You Catch Me, Hold Up a Love Drought. A právě k vydání nového alba nám samotná Beyonce prozradila speciální recept na citronádu podle své babičky.

Take one pint of water 
Add a half pound of sugar
The juice of 8 lemons 
The zest of half lemon
Pour the water from one jug then into the other several times
Strain through a clean napkin 
Grandmother, the alchemist
You spun gold out of this hard life
Conjured beauty from the things left behind
Found healing where it did not live
Discovered the antidote in your own kitchen
Broke the curse with your own two hands 
You passed these instructions down to your daughter 
Who then passed it down to her daughter

Doporuči ji vám zaposlouhat se do textů jejích písní - najdete tam talik mouder života, že tomu ani nemohu uvěřit. I její úvod k celému albu, kde mimochodem prozrazuje již zmíněný recept, obsahuje sem tam špetku rozumu. When life hands you lemons, make lemonade. A to je přesně to, co jsem momentálně potřebovala. I když se nám něco nepovede, musíme si z toho vzít pouze to dobré (a zkušenosti do budoucnosti)

Když jsem dnes procházela zahradu, našla jsem spousty meduňky, které jsem neodolala. A když jsem tak seděla na lavičce, kochala se výhledy a nasávala vůni meduňky, přemýšlela jsem nad tím, že i když se nám něco nepovede, nesmíme věšet hlavu, jelikož je kolem nás spoustu dalšího krásného dění, které bohužel často kvůli jedné nemilé události přehlížíme.




Můžete tedy již tušit, že nepůjde o citronádu, ale limonádu nebo ledový čas z meduňky. Recept je naprosto jednoduchý. Ještě čerstvé listy meduňky omyjeme a spaříme ve vroucí vodě. Můžeme listy nechat, nebo je vyndáme. Téměř před vychladnutím přidáme cukr nebo med - za mě jednoznačně med, jelikož méme teď čerstvý od našich včel a je v něm spoustu zdraví. Pokud ale neholdujete medu, přidejte cukr - uklidňující účinek to neztratí a to je hlavní. Když čaj vychladne, dáme na noc do lednice a připravíme si led. Po vychladnutí promícháme, přidáme citronovou šťávu a podáváme s lednem, brčkem (protože s ním je to větší sranda) a lístky meduňky. Popíjíme nejlépe někde v klidu při činnosti, kterou milujeme - já plánuji mít v jedné ruce ledovou meduňku a v druhé ruce rozečtenou knihu.



5 komentářů:

  1. Máš nádherné fotky! Jinak moc hezky napsaný a inspirativní článek. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. tak limonádu určitě vyzkouším a fotky jsou moc krásné :-)

    OdpovědětVymazat