neděle 12. června 2016

Rebarbora

Ve stejný čas, co jsem trhala meduňku z předešlého článku, jsem si všimla přerůstajícíc rebarbory hned vedle.




Jenže problém byl v tom, že rebarboru jsem jako malá nikdy moc nemusela a koláč z ní nebyl u nás zrovna moc populární. Jenže od té doby uplynulo již spousty let a já jsem se rozhodla dát rebarboře ještě jednu šanci. Rebarbora je plná vitamínů, minerálů a její kyselost na nás působí svěžím dojmem. S rebarborou bychom to ale neměli přehánět - konzumují se pouze řapíky, které se musí omýt a oloupat. Nejlepší kombinace je s nějakým mléčním výrobkem, jelikož rebarbora vápník odebírá. Další výhodou rebarbory je, že se dá snadno zmrazit (a to já jsem nutně potřebovala, protože jsem si ji natrhala až moc)

Recept na koláč jsem našla na nově objeveném blogu Kitchenette, který rozhodně stojí za zhlédnutí (každopádně recept naleznete zde). Překvapivě každému chutnal, protože kyselost rebarbory byla ztlumena spoustou vanilky a medu. Co jsem zjistila, tak rebarboru samozřejmě můžete buď obohatit nebo nahradit jiným ovocem, ale myslím si, že pokud máte rádi rybíz a trochu té kyselosti, rebarborový koláč vás nezklame.



Možná si teď říkáte, proč tady mluvím o pečení a jestli opravdu myslím vážně, že sem dávám recept - ano, je to tak, ale... Já miluji pečení. Mým snem vždy bylo si otevřít cukrářství, kam by si lidé chodili vyzvedávat dorty, dortíky a zákusky, brali by si s sebou kávu a byli spokojení. Co se ale vaření týče, do toho zase tak zamilovaná nejsem. Uvařím, ale neužívám si o stejně jako pečení. Dejte vědět, jestli byste ocenili recepty na něco sladkého na zub (každý názor uvítám jako vždy s otevřenou náručí).

2 komentáře:

  1. Určitě ANO! taky ráda peču, ale ne nic složitýho, něco rychlýho a dobrýho, to je moje :) tak s chutí do toho, ráda se inspiruju <3

    OdpovědětVymazat